Home irene  
Over Irene
Irene
 

Welkom op de website van Operettekoor ‘Irene’ Rotterdam.

Operettekoor "Irene" is een Rotterdamse vereniging en werd in 1908 opgericht.

Elke week studeren tussen de 30 en 35 enthousiaste leden vierstemmig de muziekpartijen in. Tijdens de repetitie wordt veel aandacht besteed aan stem- en koorvorming. De vereniging verzorgt concerten in- en om de Randstad met een breed repertoire van opera- operette- en musicalmelodieën. Ook het zingen van populaire muziek wordt door ‘Irene’ niet geschuwd.

Bij ‘Irene’ is altijd plaats voor zangers van alle leeftijden en stemsoorten. Het maakt dus niet uit of je 18 of 60 bent, wij nodigen je van harte uit om een repetitie bij te wonen.

Geďnteresseerd? Kom gerust eens langs, de koffie staat klaar!

Wij repeteren iedere dinsdagavond van 20:00 uur – 22:30 uur in de recreatiezaal van:

De Vijf Havens
Zevenkampse Ring 40
3068 PZ Rotterdam
.Speciale Link VriendenLoterij

Zoals u uit de media heeft kunnen vernemen is het huidige kabinet van plan om de subsidies voor Kunst en Cultuur drastisch te verlagen en hier en daar zelfs af te schaffen. Omdat wij als amateur operettevereniging ook min of meer afhankelijk zijn van de te verkrijgen (Gemeentelijke) subsidie voor onze tweejaarlijkse operetteproducties zijn wij op zoek gegaan naar mogelijkheden om niet de dupe te worden van de voorgenomen maatregelen.

Wij hebben deze gevonden in een overeenkomst met de VriendenLoterij waarbij het “mes” aan twee kanten snijdt.

Door mee te spelen in de VriendenLoterij maakt u iedere week kans op meer dan 30.000 prijzen waaronder auto’s-LCD-tv’s maar ook geldprijzen oplopend tot € 100.000,- En u steunt automatisch de vereniging doordat de helft van uw inzet rechtstreeks wordt overgemaakt naar de clubkas.

Het spreekt vanzelf dat wij deze Aktie gaarne bij u aanbevelen. In deze Ins&Outs treft u een aanmeldingsformulier aan. Wij verzoeken u dit formulier volledig ingevuld en ondertekend aan ONS SECRETARIAAT te retourneren. Wij danken u bij voorbaat voor het meespelen en wensen u mooie prijzen toe.

Het bestuur .

Irene 1908 – 2008
“Een eeuw Operette in Rotterdam”

Onder deze titel rolde onlangs ons Jubileumboek van de persen.
Aan dit boek, welke de geschiedenis van de vereniging verteld vanaf de oprichting op 29 maart 1908 tot en met de festiviteiten rondom het 100 jarig bestaan, is bijna vier jaar door de jubileumcommissie gewerkt.

Naast de geschiedenis van de vereniging staat dit boek vol met anekdotes van (oud)leden en foto’s waaronder zeer oude !!

Een echt bezit voor de “Irene”-fan.
Het 'Irene' jubileumboek kunt u voor € 20,-- bestellen bij het secretariaat van 'Irene':

Inge Verstraaten
Van Eijckstraat 35
3141 XB Maassluis
0618631683
010-5921909
secretaris@irene-rotterdam.nl